Čtenářský deníček - Podivuhodná pravda

PODIVUHODNÁ PRAVDA 


Info o knize

  • název: Podivuhodná pravda
  • orig. název: The Wicked Truth 
  • autor: Lyn Stoneová
  • překlad: Čestmír Jonáš
  • žánr: Historický román
  • rok vydání: 1997
  • počet stran: 256


Knižní anotace: 

Lady Elisabeth má v londýnské společnosti pověst dívky lehkých mravů. A právě tu si vybral jako nevěstu synovec doktora Niela Bronwyna. Niel nechce sňatek v žádném případě dovolit a uchýlí se k zoufalému činu - Elisabeth unese. Přesně v tu dobu je ovšem jeho synovec zavražděn a jako pachatelka je obviněna právě Elisabeth. Niel jediný ví o její nevině, a proto se ji rozhodne skrýt ve svém domě v převlečení za muže. Vede ho k tomu pouze snaha vypátrat pravého vraha, nebo i něco víc? 


-------------------------------------------------------------------- Příběh se odehrává v Londýně v listopadu roku 1858. Nielův synovec Terry se má oženit s Elisabeth, která nemá zrovna dobrou pověst. Niel se rozhodne za každou cenu sňatku zabránit. Když nepomohou výhrůžky, rozhodne se pro únos. Ihned po únose se ale vše začne komplikovat. Terryho někdo zavraždí a vina padá na hlavu jeho snoubenky Elisabeth. Jen Niel ale ví, že v době vraždy byla Elisabeth s ním. Případ vraždy dostane k vyšetřování Nielův kamarád z války MacLinden. Niel mu prozradí jak se věci mají a společně se rozhodnou, že Elisabeth převléknou za muže a že jim společně pomůže vypátrat vraha Terryho. Jak už by se dalo předpokládat, vyšetřování se začne komplikovat. A Elisabeth v mužských šatech je také ve velkém ohrožení. Mělo jít celou dobu o život jí?
Stále jsou v hledáčku tři podezdřelé osoby. Ale případ se stále více zamotává. 

A aby toho nebylo málo, Niel se bláznivě zamiluje do Elisabeth a jeho chování je nevypočitetelné. I kamarád McLindy jej nepoznává.
Elisabeth Niela také miluje, ke všemu zjistí že je těhotná a rozhodne se, že nebude Nielovi kazit budoucnost a rozhodne se, že uteče. První pokus o útěk jí zmaří další útok na její osobu, který opět náhodou přežije. Opět musí čekat na chvilku, která by byla vhodná k útěku.
Vyšetřování pokročí a zdá se že vrahem je Elisabethin bratranec Colin, Niel a Lindy jej jdou usvědčit a pro Elisabeth je to opět příležitost jak utéct. 

Bohužel ji při útěku zastaví její bývalí majordomus a všechna pravda výjde najevo. A protože Elisabeth ví kdo je vrahem jejího snoubence, její komorné tak je další na řadě. Podaří se ještě Nielovi vrátit včas, aby Elisabeth zachránil?  


Hodnocení:  ★★★★☆









Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji a přeji hezký den :)

Bath Time Goose Creek